Home / Företaget

Företaget

Kuomiokoski AB, som är belägen i byn Kuomiokoski i södra Savolax, är en av Finlands äldsta skofabriker och har varit verksam sedan 1928.

Verksamheten påbörjades med tillverkningen av sulor och så småningom expanderades den till att omfatta även tofflor, olika skokomponenter samt färdiga skor. År 1989 påbörjades tillverkning av kuoma® vinterstövlar och under 1990-talet blev kuoma® stövlar en av de mest populära vinterstövlar för barn i Finland. Efter detta har populäriteten ständigt ökat och kuoma vinterstövlar har spridits även till grannländer.

Produkter

Idag är våra huvudprodukter kuoma®-vinter- och sommarskor, sulor samt varma filtsockor. Vi tillverkar även olika plast- och träprodukter, till exempel penselskaft.

Kontinuerlig produktutveckling samt yrkesskicklighet sedan årtionden tillbaka garanterar skornas lämplighet för nordiskt klimat. Kuoma®-skor är kända för sin bekvämlighet, lätta vikt och kvalité.

Den finska symbolen “Nyckelflaggan” – tillverkad i Finland

Alla kuoma®-skor har beviljats symbolen Nyckelflaggan som talar om att produkten är tillverkad i Finland. Vid tillverkningen av dessa skor används material av hög kvalité och kvalitén kontrolleras vid olika tillverkningsmoment.

KVD-metoden

Kuoma®-fritidsskor har en utbytbar formad innersula samt en löstagbar iläggssula. Med hjälp av KVD-metoden kan skons rymlighet på insidan lätt anpassas. Dessutom möjliggör KVD-metoden användningen av egna ortopediska sulor för att vid behov öka rymligheten på insidan.

Skills

Nuva®-behandling

Kuoma®-stövlarna tillverkas av Nuva®-behandlat ytmaterial. Nuva®-behandlingen ger bra skydd mot fukt och smuts.

Skills

Information om Kuoma

 • skorna är lätta, mycket varma och anpassade för vinterförhållanden.
 • modeller med kardborreknäppning, rakt stövelskaft och snölås samt  låga vinterskor med snörning.
 • många färg- och mönsterkombinationer.
 1. Alla modeller har slitstarka påsydda förstärkningar av skinn eller microfiber, impregnerade mot fukt.
 2. Den robusta, hållbara, smidiga och värmeisolerande sulan av PU har gjutits direkt fast i överskon och ger därför bättre hållfasthet än limmad sula. Sulan är kraftigt mönstrad för att minska halkrisken.
 3. Den varma innersulan är utbytbar, och tack vare att den är ruggad på undersidan “korvar” den sig inte under foten.
 4. Ytmaterialet är slitstarkt, det avvisar fukt och smuts.
 5. Hälkappan är smidig och stöder hälen. Den är också fastgjuten i sulan.
 6. För ökad säkerhet finns 3M-Scotchlite® reflexer både fram- och baktill.
 7. Tydlig lapp med storleksbeteckning där det finns även möjlighet att skriva ägarens namn (barnmodellerna).
 8. Innanför yttyget finns ett lager med värmeisolerande skumplast, som med sina slutna celler inte alls suger upp vatten (skon torkar snabbt).
 9. Varmt och hållbart innerfoder av teddypile.
 10. På de ställen som mest utsätts för slitage har dubbla sömmar använts för maximal hållfasthet.

Tål maskin- och handtvätt. Tvätt- och torkningstemperatur högst 40°C grader. Skorna gjorda av skinn och filtstövlar tål ej vattentvätt.

Talvijalkine tietoa