Etusivu / Yritys

Kuomiokoski Oy on Suomen vanhimpia kenkätehtaita.

Kuomiokoski on kylä Etelä-Savossa, Ristiinan kunnassa. Siellä toimiva Kuomiokoski Oy on Suomen vanhimpia kenkätehtaita. Kuomiokoski Oy on toiminut jalkinealalla vuodesta 1928 alkaen eli jo 90 vuoden ajan. Vuosi 2018 on yritykselle juhlavuosi.

Toiminta aloitettiin valmistamalla pohjallisia ja vähitellen laajennettiin tohveleihin, erilaisiin kenkäkomponentteihin sekä valmiisiin kenkiin. Vuonna 1989 aloitettiin kuoma-lasten toppasaappaiden valmistus ja 1990-luvulla kuoma®-saappaat saavuttivat Suomessa suuren suosion lasten talvikenkinä. Tämän jälkeen suosio on jatkuvasti kasvanut ja kuoma®-saappaat ovat vallanneet myös naapurimaat. Tänä päivänä Kuoma jalkineita toimitetaan Suomen lisäksi mm. Venäjälle, Baltiaan, Ruotsiin ja Norjaan.

Tuotteet

Päätuotteita ovat nykyään kuoma®-talvi- ja kesäjalkineet. Kuomiokoski Oy valmistaa myös pohjallisia, syylinkejä sekä erilaisia muovi- ja puutuotteita, mm. siveltimenvarsia.

Vuosien mittaan kertynyt ammattitaito ja jatkuva tuotekehitys takaavat jalkineiden sopivuuden pohjoiseen ilmastoon ja suomalaiseen jalkaan. Kuoma®-jalkineet ovat tunnettuja mukavuudestaan, keveydestään ja laadustaan. Lasten Putkivarsi on yksi kuoma®-tuoteperheen tunnetuimpia jalkineita.

Avainlippu-tunnus, merkki suomalaisuudesta

Kaikille kuoma®-jalkineille on myönnetty kotimaisen tuotteen Avainlippu-tunnus. Jalkineiden valmistuksessa käytetään korkealaatuisia materiaaleja ja laadunvalvontaa suoritetaan eri työvaiheissa.

avainlippu

KVD Menetelmä

KVD-menetelmä

Kuoma®-kesäjalkineissa on vaihdettava muotoiltu sisäpohja sekä erillinen välipohja, jonka voi tarvittaessa ottaa pois. KVD-menetelmällä kengän sisätilavuutta voidaan helposti muunnella. Lisäksi KVD-menetelmä mahdollistaa omien ortopedisten pohjallisten käytön, kun kenkiin saadaan tarvittaessa lisää sisätilavuutta.

Skills

NUVA® -Käsittely

Kuoman jalkineissa hyödynnetään Nuva®-käsiteltyjä pintamateriaaleja.  Nuva®-käsitellyt jalkineet hylkivät hyvin vettä ja likaa.

Skills

Yksityiskohtaista tietoa kuomasta

 • talviseen käyttöön soveltuva kevyt, erittäin lämmin talvijalkine.
 • tarra-, putki- ja lumilukkomallit sekä nauhalliset nilkkurit.
 • eri väri- ja kuosiyhdistelmiä.
 1. Kaikissa malleissa kestävät nahka- tai mikrokuituvahvikkeet, jotka on kyllästetty kosteutta vastaan.
 2. Tukeva, pitävä, kestävä, joustava ja lämpöä eristävä PU-pohja on valettu suoraan päälliseen ja pysyy kiinni paremmin kuin liimattu pohja. Pohjan pintakuviointi on suunniteltu pienentämään liukastumisriskiä
 3. Lämmin, vaihdettava sisäpohjallinen, joka alapinnan karhennuksen ansiosta ei ”rullaudu” jalan alla.
 4. Hankausta hyvin kestävä, kosteutta ja likaa hylkivä pintakangas.
 5. Kimmoisa ja kantapäätä tukeva kantakappi, joka on myös suoraan valettu pohjaan kiinni.
 6. Turvallisuutta lisäävät 3M-Scotchlite® heijastimet etu- ja takapuolella.
 7. Selkeä kokonumerolappu, johon voi kirjoittaa nimen (lasten mallit).
 8. Pintakankaan alla on lämpöeristevaahto, joka umpisolurakenteensa ansiosta ei ime lainkaan vettä (tuote kuivuu nopeasti).
 9. Sisävuori lämmintä ja kestävää korkealaatuista teddykarvaa.
 10. Kulutukselle alttiissa kohdissa käytetään kaksoisompeleita, joilla saavutetaan saumojen hyvä lujuus.

Kone- tai käsinpesunkestävä, pesu- ja kuivauslämpö enintään 30°C. Nahkajalkineet ja huopakengät eivät kestä vesipesua.

Talvijalkine tietoa